Foto

Dragi posjetitelji bloga... dobrodošli.

Ako tražite recepte za zdravu prehranu, na pogrešnoj ste adresi: ovaj blog krcat je receptima za nezdravu prehranu. Osim toga, ovaj blog nije posvećen fotografiranju hrane (ja par puta okinem mobitelom, tek toliko, da imam kakvu takvu fotografiju), zato - nemojte očekivati "umjetničke fotografije".
* * *
Nadalje, na blogu se ne nalaze samo recepti za jela koja ja volim; ima tu puno toga što ja ne volim, ali
«igrom slučaja» našlo se na blogu. Smatram da imam pravo napisati da se meni nešto ne sviđa, pa neka Vas ne šokira kad se negativno očitujem o nekom receptu.

* * *
Što se tematike tiče, ovaj blog spada među hrvatske food-blogove. Po toj logici očito i ja spadam među food-blogere, no, prema vlastitoj želji ne sudjelujem u «akcijama» koje pokreću neki hrvatski food-blogeri. Dakle, svojevoljno nisam sudjelovala u «pritužbama» na HRT-ovu emisiju, nemam nikakve veze s novinskim člankom u Vjesniku, itd.

Sanela

19. 09. 2009.

Kremasti prilog od krumpira i korabice

Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
500 g korabica
400 g krumpira
1 manji crveni luk
1 češanj češnjaka
30 g maslaca
400-500 ml vode + kocka za juhu
250 ml kiselog vrhnja (ili vrhnja za kuhanje)
100 g naribanog parmezana
1 čajna žlica sitno nasjeckanih ružmarinovih iglica
sol, papar


Korabice i krumpir ogulite i narežite na jednako velike kockice.

Obje vrste luka očistite i sitno nasjeckajte.

U loncu zagrijte maslac i na njemu popržite obje vrste luka. Dodajte korabicu i krumpir, malo posolite i popaprite pa ih pržite oko 3 min. na laganoj vatri.

Dodajte vodu i razmrvljenu kocku, pa kad zakuha, kuhajte 10ak min. (napola pokriveno) na laganoj vatri.

Pred kraj pazite da sva tekućina ne ispari, tj. da povrće ne zagori. Ako povrće nije dovoljno mekano, podlijte ga s malo vode i kuhajte da omekša.

Kad je povrće kuhano (na dnu lonca trebalo bi biti sasvim malo tekućine) dodajte kiselo vrhnje i promiješajte, ostavite da zakuha. Kad zakuha, jelo možete još malo prokuhati, ovisno koliko tekuću/kremastu smjesu želite.

U vruće jelo umiješajte parmezan (i po želji, ružmarinove iglice, ili neko drugo začinsko bilje), začinite solju i paprom i odmah poslužite.



*Recept se temelji na receptu sa stranice http://www.vox.de/kochen_374.php?rez_id=556

3 komentara:

  1. Sviđa mi se ova kombinacija, a vjerujem da korabica tu daje zanimljiv štih! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam nikada radila neko konkretno jelo u kojem je bilo toliko korabice, a vidim ti si je pripremala na razne nacine. Ponekad dio stavim u juhu ali najcesce je grickam sirovu.

    OdgovoriIzbriši
  3. Andrea - probaj:)

    Nena - korabica mi se donekle sviđa u ovakvim jelima, u juhama joj ne prilazim, a sirova mi se nikako ne sviđa:(

    OdgovoriIzbriši